Neden alçı ?

Alçı, suyla karıştırılınca tekrar katılaşarak bağlayıcılık özelliği taşıyan bir yapı malzemesine dönüşür. Ham alçının hidratasyonu (su ile girdiği reaksiyonu) çok hızlı olup saflığına bağlı olarak 3-15 dakika sürer. Uygulamalarda bu yeterli olmayacağından kullanılacağı yere göre ham alçının içine üretim aşamasında katılaşmayı geciktirici bazı maddeler katılmaktadır.

Alçı taşı, doğada bulunan düşük yoğunlukta bir taştır. İşlendikten sonra çok çeşitli kullanımı olan bu taş, bugün dünyanın birçok ülkesinde ev ve işyerlerinin duvar ve tavan kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yanmazlığı ve dayanıklılığı ile tüm dünyada bina ve yangın sigortası otoriteleri tarafından kabul görmektedir. İnsan yaşamı için toksin olmayan alçı taşı bitki ve hayvan yaşamını ise destekleyici nitelikte olduğundan iç mekân yapı malzemelerinin temel taşıdır.



Bir cevap yazın